Pokreće Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Blogger templates

Flickr Images

Instagram

Facebook

nedjelja, 9. srpnja 2017.

STARI NARODNI LIJEKOVI ZA LIJEČENJE PSORIJAZE!

Posted by admin  |  No comments



Psorijaza je kronična, genetski determinirana kožna bolest za koju je tipična pojava crvenila, te odebljanja kože koji su prekriveni srebrno bijelim, mekinjastim i suhim ljuskama.
Promjene najčešće nastaju na laktovima, koljenima, vlasištu i trupu ali može se pojaviti i na bilo kojem drugom dijelu tijela (primjerice noktima).





Normalno, koži treba oko mjesec dana da se stanice transformiraju i dospiju u rožnati sloj. Kod psorijaze, ovaj proces traje samo nekoliko dana, što rezultira stvaranjem ljusaka. Psorijaza je kronična, doživotna bolest koja se može kontrolirati liječenjem.

Obično ne utječe na opće zdravlje, sve dok nije zanemarena ili ako se pojavljuje u starijoj ili vrlo ranoj dobi. Relativno je česta, njome je pogođeno 1 do 2 posto ljudi. Može se dogoditi u bilo kojoj dobi, iako vrlo rijetko u ranom djetinjstvu. Najčešće se pojavljuje kod ljudi izrazito blijede kože.

Liječenje psorijaze
Kupati se svaki treći dan u mlakoj vodi sa sapunom. Nakon kupanja istuširati se hladnom vodom i brzo posušiti laganim dodirima ručnika. Poslije toga, oboljele dijelove tijela navlažiti i ispirati čajem od mješavine trava:

Mješavina trava protiv psorijaze
– 40 G LISTOVA GAVEZA
– 30 G LISTOVA ŽUTOG RUŽMARINA
– 20 G PLODOVA CRNOG TRNA
– 10 G CRVOTOČINE
Liječenje starijih osoba
Trave jako usitniti i izmiješati. U litru proključale vode staviti 20 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 5 minuta. Kad se čaj ohladi, procijediti ga u bocu. Nakon što su se ovlažila i isprala oboljela mjesta, osušiti i namazati melemom…







Kako pripremiti prirodni melem protiv psorijaze
Sastojsi za pripremu melema
4 DL DOMAĆEG MASLINOVA ULJA
4 ŽLICE MLADOG MASLACA IZ KISELOG MLIJEKA
4 ŽLICE VRHNJA SA SLATKOG MLIJEKA (KAJMAK)
20 G CVJETOVA I LISTOVA RUŽMARINA
20 G CVJETOVA I LISTOVA LAVANDE
20 G KORE BAZGE
10 G LISTOVA TRPUTCA
Priprema
Sastojke stavite u dublju posudu i lagano miješajte na laganoj vatri dok se maslac i vrhnje ne rastope. Zatim dodajte 2 dl kantarionova ulja (gospina trava) i dalje miješajte 40 minuta, pazeći da temperatura mješavine ne bude veća od 70°C, što znači da mješavina ne smije proključati. Vrući melem procijedite kroz cjediljku sa sitnom mrežom u staklenku. Kad se ohladi, začepite i držite začepljeno.

Teški oblici psorijaze
Koristiti recepturu kao za liječenje starijih osoba, s time da se tijelo ovlažuje uvarkom trava i trina svaki dan. Čaj koji se priprema za napitak uzima se 3 puta dnevno po 1 dl prije i poslije jela, a umjesto vode pije se čaj koji se priprema od mješavine jednakih količina: kupinovih listova, korijena čička, listova koprive i majčine dušice. U 2 litre proključale vode stavite 5 g mješavine i kuhajte poklopljeno pola minute. Kad se čaj ohladi, procijedite ga u tamnu bocu i držite začepljeno na hladnom mjestu.

Mast od rosopasa
Na 50 g masti od svinjskog droba staviti 5 g soka od rosopasa. Dobro izmiješati i staviti u hladnjak. Mazati oboljela mjesta nekoliko puta dnevno.

Kupke
3 puta dnevno napraviti kupke od poljske preslice. Uzeti 200 g preslice, staviti u 5 litara vode i’ ostaviti 12 sati. Staviti na peć da proključa i saliti u pripremljenu vodu za kupku. U vodi ostati 20 minuta, bez brisanja leći u krevet, dobro se pokriti i tako ostati 1-2 sata kada dolazi do jakog znojenja.

http://prirodnolijecenje.info

16:35 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top