Pokreće Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Blogger templates

Flickr Images

Instagram

Facebook

nedjelja, 9. srpnja 2017.

SODA BIKARBONA KAO LEK ZA ŽELUDAC I STOMAK?

Posted by admin  |  No comments



Soda bikarbona je standardna namirnica u svim domaćinstvima i uglavnom se koristi kao sredstvo za rast testa.

Pored brojnih namena za mnoge stvari u domaćinstvu, ova namirnica može da pomogne prilikom gorušice, problema sa lošim varenjem i problema sa kiselinama u stomaku.

Svaka osoba ima rezerve alkalnih minerala u telu, kao što je kalcijum i natrijum. Ukoliko unesemo više nego što je potrebno ovih alkalnih minerala, telo ih skladišti u obliku kalcijum i natrijum bikarbonata.

Ove rezerve se koriste za regulisanje pH vrednosti krvi, jer ukoliko bi krv bila previše kisela ili alkalna veoma brzo bi se razboleli. Preveliko odstupanje pH vrednosti krvi u odnosu na uobičajeno može da dovede do težih oboljenja, pa čak i smrti.

pH vrednost krvi varira u zavisnosti od toga šta unosimo u telo, trenutnog zdravstvenog stanja, fizičke aktivnosti, stresa i još mnogo drugih faktora.

Primarno se natrijum bikarbonat koristi za nivelisanje kiselosti i alkalnosti krvi. Ukoliko se potroše te rezerve onda se koristi kalcijum bikarbonat i ostali alkalni minerali.

Po navodima Mayo Klinike, soda bikarbona može da pomogne prilikom olakšanja tegoba u stomaku kao što je kiselost i gorušica.

Međutim nemojte da preterate sa upotrebom i da svaki put za lečenje bola u stomaku koristite sodu bikarbonu, jer prevelika doza dugoročno može da ima negativne posledice.

Soda bikarbona NIJE zamena za lek!

Ukoliko imate hronične probleme sa navedenim stomačnim tegobama, obavezno se posavetujte sa lekarom oko sigurnosti uzimanja sode bikarbone, kao i oko načina i količine unosa.

izvor: http://domacinskestvari.info

05:05 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top