
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev:
200 ml Ketchupa blagog
200 g naribanog sira edamera
200 g Šunke u ovitku Podravka narezane na ploške
80 g šampinjona
1 paprika
6 Crnih maslina Podravka
Priprema
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
3.
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
4.
Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
U pizzerijama se koristi čak 1 svježi kvasac na 10 kg brašna, treba imati vremena… Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s rajčicom, klinci to ne vole (rajčicu servirajte posebno), rajčicu začinite po vlastitom ukusu npr. papar, vegeta, origano i sl…
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše, moj sin inače ne jede i skida s pizze narezane šampinjone, a naribane pojede.
Slažite nadjev po “sektorima” i ukusu pojedinaca…
Najbolje je u praksi prihvaćeno tijesto s miješanim uljem ili samo s maslinovim.
izvor: http://www.prirodnilijek.info
četvrtak, 20. travnja 2017.
PIZZA MAJSTORI DRŽE OVAJ RECEPT ZA TIJESTO U TAJNOSTI, ALI NAPOKON SMO GA OTKRILI
Posted by admin |  No comments
13:07
Share:
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
Welcome
Dobro Dosli
Recent Articles
-
Da biste uklonili dlake ispod pazuha možete brijati ili isprobati različite metode koje su često neuspješne jer dlačice opet narastu ...
-
Pogledajte dobro ovu bubu. Zove se “buba-ubica” ili “buba-ljubilica”. Ona je najopasnija buba na svetu. Ova buba prenosi opasnu bole...
-
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u intervjuu za “Lični stav” koji se emituje na Jutjubu objasnio je kako je pobedio kan...
-
Osim što je poznata kao lijek koji skida plijesan, otklanja žgaravicu a iz dana u dan se sve više pokazuje kao efikasno sredstvo u li...
-
Poznato je da luk čisti kožu, ubija bacile i bakterije, a fosforna kiselina u krvotoku čini čuda. Poznati liječnik iz Sankt Peterbu...
-
Lovorov list je dobro poznat i omiljen začina, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko zna da se lišće ovog mediterans...
-
Krpelji mogu biti opasni. Zato morate dobro paziti. U slučaju da se za vas zakači krpelj, otiđite ljekaru kako bi to odstranio. Ako...
-
Sastojci Za tijesto: 20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca) 2-3 žlice tople vode 1 žličica šećera 320 g Pšeničnog glatko...
-
Dr. Johana Budwig, njemačka biohemičarka, svoj dugi životni vijek posvetila je proučavanju masti i ulja, pri tome je pronašla kombina...
-
DOLAZI DOBA KADA KOMARCI NAPADAJU A EVO I KAKO ĆETE IH SE RIJEŠITI… Za sve insekte ovaj recept je grozan i oni bježe od njega a pog...
0 komentari: