Pokreće Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Blogger templates

Flickr Images

Instagram

Facebook

nedjelja, 2. srpnja 2017.

15 IZNENAĐUJUĆIH NAČINA UPOTREBE COCA-COLE

Posted by admin  |  No comments



Nakon što ovo pročitate možda više nikada nećete poželjeti popiti Coca-Colu. Ali sa čak 9 1/2 žličice šećera u jednoj limenci Coca-Cole i aspartamana koji uzrokuje rak, a nalazi se u Coca-Cola Zero, nikada više ne popiti niti gutljaj ove slatke gazirane vode i nije tako loša ideja.

Ipak možete koristiti Coca-Colu, ali za čišćenje, evo nekoliko ideja:



Čišćenje zagorijelih tava. Samo natopite cijelu tavu u Coca-Colu i gledajte kako zagorene masnoće same spadaju.
Kuhinjske radne ploče. Natopite krpu u Coca-Colu i tako brišite ploče.
Očistite fugne na pločicama. Neki bi pomislili da će Kola uticati na boju vašeg poda ili zida sa pločicama, ali prema Collective Evolution možete je slobodno koristiti za čišćenje fugna. Jednostavno prospite ili navlažite vaše fugne, sačekajte koji minut pa prebrišite.
Polirajte srebro. Natopite srebro u Coca-Colu na nekoliko minuta, zatim izvadite i obrišite. Ovaj postupak će sačuvati vaše srebro i od kasnijeg zaprljanja.
Vratite bakrenom posuđu prvobitni sjaj. Natopite vašu žlicu ili šoljicu u krpu natopljenu Kolom. Kiselina će uraditi ostatak.
Uklanja kamenac sa kuhala za vodu. Kuhajte Kolu u kuhalu nekoliko minuta, zatim očistite i isperite prije slijedeće upotrebe.

Isperite mrlje sa WC školjke. Sipajte jednu limenku, ostavite da odstoji najmanje jedan sat te isperite. Ponovite postupak po potrebi dok sve mrlje ne nestanu. WikiHow ima detaljna uputsta o čišćenju WC-a sa Kolom.
Očistite mrlje od nafte. Ako vaš prilazni put izgleda poput onih u zločinačkim filmovima, opet imate rješenje u Koli. Sipajte bocu direktno po mrljama, ostavite nekoliko sati pa isperite pomoću crijeva.
Eliminište smrad iz garderobe. Potopite kožu ili krzno u Koli na nekoliko minuta prije ispiranja.
Skidanje hrđe. Natopite zahrđale dijelove u Koli na puna 24 sata. Nakon toga jednostavno očistite i isperite.
Očistite mrlje sa odjeće. Ako je na vašu odjeću dospjelo nekoliko nepoželjnih masnih fleka, nemojte očajavati. Tokom redovnog pranja dodajte limenku Kole uz deterdžent za veš i iznenadite se učinkom. Ovo djeluje na skoro sve vrste mrlja.
Skidanje zalijepljene žvakaće gume. Imate zalijepljenu žvaku na đonu od cipela, ili još gore u kosi? Sve što je potrebno jeste, pogađate, natopiti u Koli na nekoliko minuta pa skinuti žvakaću.
Očistite akumulator. Automobil neće da upali? Pokušajte očistiti koroziju sa klema ili priključaka na akumulator pomoću Kole. Direktno sipajte po klemama, uz posebnu napomenu da je automobil ugašen.

Kromirani dijelovi. Želite prvobitan sjaj? Koristite Kolu i aluminijsku foliju.
Skidanje farbe. Trebate modernizaciju metalnog namještaja novom bojom? Da bi skinuli staru natopite ručnik u Kolu i položite direktno na farbu. Ostavite nekoliko trenutaka te pratite kako slojevi farbe nestaju.

Ovo su zaista nevjerovatni trikovi, zar ne? Podijelite ovo sa svojim prijateljima i iznenadite i njih.

izvor: e-valovi

14:15 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top