Pokreće Blogger.

Text Widget

Popular Posts

Blogger templates

Flickr Images

Instagram

Facebook

ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

URASLE DLAKE! Evo kako da riješite problem uraslih dlaka prije nego završite na OPERACIJSKOM STOLU!!!

Posted by admin  |  No comments

Fotografija Bakini Recepti.

Urastle dlake mogu napraviti velike probleme svakoj osobi bez izuzetka i ženama i muškarcima i mladim i starijim. Zbog toga je jako bitno voditi računa o vašem tijelu, pregledati sve kritične tačke i na vrijeme uvidjeti i otkloniti problem. U suprotnom vrlo vjerovatno možete da završite na operacijskom stolu, a operacija urasle dlake može biti jako, jako komplikovana, a oporavak još komplikovani.

Evo kako da sami otklonite problem i potencijalno veliku opasnost za vaše zdravlje:
1. Istuširajte se toplom vodom
Topla voda otvara pore, tonizira kožu, opušta i omekšava površinski sloj kože, čineći ga nježnim i propustljivim, da bismo na što lakši način mogli da izvršimo postupak uklanjanja urasle dlačice. Djelove tjela gdje vam je urasla dlaka (noge, pazuh, prepone) dobro navlažite toplom vodom.

2. Nježan piling
Drugi korak je takođe jednostavan. Uradite piling tog dijela tjela gdje vam je urasla dlaka, kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Piling uradite nježno, kao da želite da se izmasirate. Za piling vam može koristiti rukavica ili spužva za kupanje. Pored toga, ukoliko nemate pravi piling za tijelo, mogu vam poslužiti namirnice koje svaka kuća ima, a to su na primjer:
– mljevena kafa
– maslinovo ulje i šećer
– kuhinjska so
– ovas i med

Količina ovih namirnica zavisi od veličine zone na kojoj želite da primjenite piling, odnosno gdje vam je urasla dlaka. Uglavnom je dovoljna po jedna kašika svake od namirnica. Ono što treba da uradite je da izabranu namirnicu stavite na rukavicu ili spužvu za kupanje, i da laganom masažom utrljate na željenu zonu.
3. Eterična ulja koja su idealna za urasle dlake
Nakon tople kupke i nježnog pilinga, kožu dobro osušite peškirom. Mjesto gdje vam je urasla dlaka premažite parčetom pamučne vate, natopljenim nekim od eteričnih ulja.

4. Uklanjanje urasle dlake
Uraslu dlaku nikada nemojte pokušavati da izvadite rukama, i nikako stiskanjem upaljene zone. Koristite pincetu koju ćete dezinfikovati medicinskim alkoholom. Tek kada se cista, nastala urastanjem dlake, isuši, i kada dlaka bude vidljiva, uhvatite je pincetom i pažljivo izvadite.
Nakon toga, na mjesto urasle dlake pamučnom vatom utrljajte malo medicinskog alkohola ili aloe vere, kako bi se to mjesto što prije isušilo i adekvatno zaraslo, i da ne bi došlo do mogućih infekcija.

izvor: http://www.recepti-savjeti.info

14:34 Share:
About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

0 komentari:

Get updates in your email box
Complete the form below, and we'll send you the best coupons.

Deliver via FeedBurner
Proudly Powered by Blogger.
back to top